[VIDEO] Øg konverteringsraten i din webshop – 5 simple tips!

[VIDEO] Øg konverteringsraten i din webshop – 5 simple tips!

4.0 1 kommentar 29. oktober 2012

Vil du øge konverteringen i din webshop? Små justeringer giver store resultater. Der skal i mange tilfælde ikke meget til for at øge konverteringen - og omsætningen - online. I denne video giver Jacob Worsøe dig 5 let tilgængelige optimeringsforslag, der gør det hurtigt og nemt at øge konverteringsraten.

webdanmark.com A/S on Vimeo. Alle rettigheder tilhører webdanmark.com A/S.

For at sikre at du fik det hele med, har vi samlet et resume af videoens indhold. Det får du her.

1. Vær ikke bange for at sælge

To gode måder at fortælle brugeren at du gerne vil sælge noget er ved at vise en pris og en købeknap HVER gang du viser et produkt. Selvom brugerne ofte ikke køber noget direkte fra forsiden eller en produktliste på en bestemt kategori sender det et tydeligt signal om at varen KAN købes – og det er et vigtigt signal at sende.

2. Gør prisen tydelig

Når en bruger lander på en produktside – fx fra en søgning på Google – så er der en række informationer som brugeren har brug for, for at kunne afgøre om han skal købe på din webshop eller søge videre. Hvilke informationer der helt præcist er brug for, kan variere fra branche til branche. Men én information som skal være til stede uanset branche er prisen. Den vil altid være en vigtig parameter i købsbeslutningen, så sørg for at gøre den tydelig og fremtrædende. En tydelig pris er et stærkt købssignal at sende til brugeren og man gør det let for brugeren at finde den information der er brug for, i stedet for at gemme den væk sammen med den øvrige information på siden.

3. Købsknap med kontrast

En stor købeknap i en god kontrastfarve er ligeledes med til at sende et signal til brugerne om at man gerne vil sælge noget. Det er svært at sige præcis hvilken farve der virker bedst på den enkelte webshop, da det kommer meget an på hvilke farver der ellers er brugt på siden, men en hovedregel der altid virker er at knappen skal stå i tydelig kontrast med resten af siden og så skal den være stor. Så sørg for at vælge en god kontrastfarve, allerhelst vælge et par kontrastfarver og se hvilken der virker allerbedst i en splittest. Hvis du vil læse mere om knapfarver, så har Michael Kjeldsen skrevet en god artikel om vigtigheden af kontrast og whitespace her.

4. Fremhæv dine fordele

Hvis kunderne får nogle fordele ved at handle hos dig, så sørg for at fremhæv dem tydeligt på siden. Det kan være du tilbyder gratis fragt eller måske gratis gaveindpakning. Hvis det først bliver tydeligt når man går til kassen er det ikke alle brugerne der opdager det og det er synd.

5. Spørg om mindre

Når brugeren har set dine fordele og fundet prisen på varen og lagt den i kurven, så skal du gøre det så let som muligt at gennemføre ordren. Et godt sted at starte med det er at bede om så få oplysninger som muligt. Brugere hader at udfylde formularer, så gør denne opgave så let som muligt for kunderne. Hvis du altid kommunikere med dine kunder via e-mail, så lad være med at få dem til at oplyse deres telefonnummer. Spørg dig selv om det er strengt nødvendigt at have disse oplysninger på kunden og fjern dem du kan.

[VIDEO] Øg konverteringsraten i din webshop - 5 simple tips!, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Online marketing consultant Jacob er specialist indenfor online marketing med fokus på konverteringsoptimering og teknisk SEO. Disse skal være optimeret, hvis du skal have maksimal ROI på dine markedskroner - og der er næsten altid rigtig meget at hente her.

Kontakt Jacob

Send min besked

1 kommentar

  1. Her kommer en stribe yderligere tip, som jeg har erfaring med kan få din Conversion Rate til at EKSPLODERE:

    1) Luk af for Google Bot’en via en robots.txt. Organisk trafik konverterer typisk elendigt. Eller alternativt, lav din shop i flash eller i iframes.
    2) Luk alle Adwords kampagner, opret nogle nye der kun kører på dit brand navn. Byd 50 kr. per klik. Brand trafik konverterer nemlig helt vildt godt.
    3) Udsend et par nyhedsbreve med “fri fragt” eller en 25% rabatkode. Det får som regel folk til at gå shop amok!

    Brug disse 3 trick, og din conversion rate vil stige helt ekstremt! Men okay, din indtjening og din omsætning vil så til gengæld også styrtdykke til et niveau, hvor din shop vil styrtbløde penge ;-)

Knyt en kommentar til indlægget